Nieuws

Eerste Boeing 737 Max-8 Corendon donderdag op Schiphol

Deel dit artikel

De Corendon groep verwelkomt aanstaande donderdag haar volledig nieuwe Boeing 737 Max-8 van Corendon International Airlines op Amsterdam Airport Schiphol. Het vliegtuig met code TC-MKS wordt door onder andere Atilay Uslu – oprichter en mede-eigenaar van Corendon – opgehaald uit de Boeing fabriek in Seattle.

Het toestel krijgt als thuisbasis Antalya. Vanuit daar zal het vliegtuig naar meerdere bestemmingen vliegen, waaronder meerdere malen per week naar Amsterdam Airport Schiphol, vanwaar het Nederlandse vakantiegangers naar hun vakantiebestemming vliegt. Corendon wordt hiermee één van de eerste luchtvaartmaatschappijen op Schiphol met dit gloednieuwe vliegtuigtype.

De Boeing 737 Max behoort tot een nieuwe generatie passagiersvliegtuigen die stiller, zuiniger en daardoor minder vervuilend zijn. Dankzij de nieuwe motor en de verbeterde aerodynamica ligt het brandstofverbruik circa 15% lager en wordt het geluidniveau met 40% verminderd in vergelijking met de 737 Next Generation toestellen uit de Corendon vloot.

Lees meer over de nieuwe Boeing 737 Max-8 van Corendon International Airlines in het inflight magazine voorjaar 2018 van Corendon Airlines.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Seabourn doopt nieuwste schip 'Seabourn Ovation'

Volgende bericht

Air France-KLM: Elbers in managementcomité, Couderc tijdelijke opvolgster Janaillac

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.