De visumkosten voor Egypte blijven $ 25 in tegenstelling tot de eerder aangekondigde verhoging naar $ 60 per visum. In eerste instantie was het plan om de kosten in maart al te verhogen naar $ 60, maar dat wat na protesten uitgesteld naar 1 juli van dit jaar door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Nu zijn de plannen om de kosten voor een visum vooralsnog gecanceld.

In Egypte is men continu bezig met wijzigingen rondom het visum, waarvan de kosten voor het laatst werden gewijzigd in 2014 (van $ 15 naar $ 25). Er was dan ook behoorlijke kritiek vanuit de toeristische branche in Egypte, evenals vanuit buitenlandse touroperators. Een ruime verhoging van de visumkosten zou volgens beide partijen zorgen voor een ernstige verstoring in de heropbouw van het toerisme naar Egypte.

Egypte heeft de afgelopen jaren behoorlijk wat klappen gehad, onder andere nadat in 2015 een Russisch passagiersvliegtuig boven de Sinai verongelukte. Vanuit de Nederlandse branche zijn de geluiden alweer even zeer positief. Het reisadvies meldt om alleen als dat noodzakelijk is naar Zuid-Sinaï te reizen. Uitzondering is de plaats Sharm-el-Sheikh. ‘U kunt wel reizen naar de vakantieresorts daar, maar houd ook dan rekening met veiligheidsrisico’s’ aldus het advies.