Elske Doets (eigenaar en directeur Doets Reizen) heeft in een tweet keihard uitgehaald naar de Nederlandse reisbranche en de in haar ogen ronduit slechte lobby voor de reisbranche. In een tweet schrijft ze bij een link naar het NRC-artikel ‘TUI overleeft dankzij miljardensteun Duitsland’: “Tsja, Nederlandse #reisbranche #muurbloempje geen extra #overheidssteun dat terwijl we al tien maanden NIETS kunnen. Ronduit slechte #lobby.”

De tweet van vrijdag 8 januari jl. is niet de eerste keer waaruit blijkt dat Doets kritisch is op de reisbranche en de lobby voor de reissector. In de podcast van De Ondernemer was ze eind juni 2020 namelijk ook al kritisch op de reisbranche en de lobby. “Onze branche is erg stil. Wij schreeuwen geen moord en brand. Je kan je afvragen of dat verstandig is. Er is weinig oog voor ons om ons echt te helpen. Wij zijn wel echt het kind van de rekening om heel eerlijk te zijn. Misschien hadden we toch wel op dat Malieveld moeten gaan staan als branche.”

Lees ook: Topoverleg Oostdam (ANVR), Kers (TUI) en Van der Heijden met ministers.

In diezelfde podcast van eind juni wordt haar gevraagd of zij denkt of het aan de ANVR of aan het feit dat Den Haag geen begrip zou hebben voor de reissector. Daarop reageert Doets met: “Je kan zeggen; dan is de lobby misschien niet sterk genoeg. Ik heb daar geen oordeel over, maar wij hebben als branche natuurlijk wel het idee dat er met twee maten gemeten wordt, want onze KLM wordt wel geholpen en wij worden niet geholpen. Ook de KLM, mind you, is voor 80% van de passagiers afhankelijk van de reisbranche. Ik vind het spijtig dat er naar één grote partij wordt gekeken, in dit geval KLM, en de rest mag het uitzoeken, terwijl uiteindelijk iedereen afhankelijk van elkaar is.”