Nieuws

Elske Doets: Zakenvrouw van het Jaar 2017

Deel dit artikel

Elske Doets (directeur-eigenaar Jan Doets America Tours) is uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2017.

Ze kreeg in Noordwijk aan Zee de prestigieuze Prix Veuve Clicquot, Business Woman of the Year Award, uitgereikt door minister Hennis (Defensie). Doets is daarmee de 36e Zakenvrouw van het jaar op rij in Nederland. Sinds 1981 wordt in Nederland de prestigieuze Prix Veuve Clicquot uitgereikt aan bijzondere succesvolle zakenvrouwen, onder wie Anne-Marie Rakhorst, Sylvia Tóth en Francine Houben.

De jury staat onder leiding van voormalig minister Annemarie Jorritsma en bestaat verder uit VNO NCW-voorzitter Hans de Boer, Michael van Straalen van MKB Nederland, ABP-voorzitter Corien Wortman-Kool en Zakenvrouw van het jaar 2016 Vivienne van Eijkelenborg. Doets geeft vanaf 2001 als directeur-eigenaar leiding aan Jan Doets Reizen en zag het bedrijf dat gevestigd is in Heerhugowaard sindsdien fors groeien. Volgens de jury heeft Elske Doets wezenlijk bijgedragen aan een positieve waardering van het vrouwelijk ondernemerschap in Nederland. “Ik ben ongelooflijk vereerd met deze waardering die mij wordt toegekend in de vorm van deze titel Zakenvrouw van het jaar 2017. Dit is voor mij persoonlijk een grote verrassing en ik zie het als een blijk van erkenning voor het bedrijf en mijn team”, aldus Doets.

Doets werd eerder gelauwerd met de Chairman’s Circle Honors Award Brand, een Oscar in de reiswereld voor de vijftig beste reisorganisaties ter wereld met de bestemming Amerika. Ze ‘ontdekte’ Canada als reisbestemming en wordt sinds 1995 officieel ‘ Mrs. Canada’ genoemd. Passie voor Amerika, Canada en de klanten is het sleutelwoord voor Doets en de medewerkers. Een van haar zakelijke motto’s is: Doen. Durf. Doorzetten.

Auteur


Deel dit artikel
Vorige bericht

Ministerie Peru helpt reiziger na hevige regen

Volgende bericht

Recordjaar voor Nederlandse vliegvelden

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."