Emirates heeft zich ingezet om eenmalig bruikbaar plastic aan boord van haar vloot te verminderen. Binnenkort zullen alle Emirates vluchten plastic rietjes-vrij zijn, sinds 1 juni introduceerde de luchtvaartmaatschappij namelijk eco-vriendelijke papieren rietjes. De luchtvaartmaatschappij heeft gewerkt aan verschillende duurzame initiatieven voor op de lange termijn.

Naast plastic rietjes worden ook plastic roerstaafjes aan het einde van het jaar vervangen door milieuvriendelijke alternatieven. Vanaf augustus worden ook plastic zakken die voor Inflight Retail-aankopen worden gebruikt, vervangen door papieren zakken. Deze initiatieven zullen elk jaar naar schatting ervoor zorgen dat 81,7 miljoen minder plastic voorwerpen voor eenmalig gebruik op de vuilstort belanden.

Er zijn op verschillende Emirates vluchten proeven uitgevoerd om een aantal recyclinginitiatieven aan boord te testen. Daarnaast geven Emirates medewerkers voortdurend feedback en suggesties over andere milieuvriendelijke ideeën. Als onderdeel van haar langetermijnvisie en aangewakkerd door een suggestie van het cabinepersoneel, heeft de luchtvaartmaatschappij grote plastic flessen gescheiden aan boord om deze vervolgens te recyclen in Dubai en de rest van de wereld. Dit leidt elke maand naar schatting tot ongeveer 150.000 gerecyclede flessen in Dubai.

De initiatieven maken deel uit van de voortdurende inspanningen van de luchtvaartmaatschappij op het gebied van duurzaamheid. Zo introduceerde Emirates in 2017 de ecoTHREAD dekens van gerecyclede plastic flessen voor Economy Class cabines. Elke deken is gemaakt van 28 gerecyclede plastic flessen, dit betekent dat aan het eind van het jaar door dit initiatief van Emirates al 88 miljoen plastic flessen minder op de vuilstort zijn beland.