Etihad Airways heeft een nieuw bagagebeleid ingevoerd dat is afgestemd op de verschillende klantbehoeften binnen de internationale markten waar de luchtvaartmaatschappij actief is, zo laat de airline weten. De wijzigingen moet zorgen voor een eenvoudigere structuur, omdat de vergoeding voor alle markten, met uitzondering van de VS en Canada, nu gebaseerd is op het totale gewicht in plaats van het aantal ingecheckte stuks bagage.

Etihad Airways Executive Vice President Commercieel, Mohammad Al Bulooki, zegt: “In overeenstemming met de wereldwijde beste praktijken en markttendensen, heeft Etihad Airways een bagagebeleid ontwikkeld dat het best tegemoet komt aan de verschillende behoeften van onze gasten over de hele wereld. De overstap naar een beleid op basis van gewicht in plaats van het aantal stuks bagage vereenvoudigt ons systeem en biedt tegelijkertijd meer gemak en voordeel voor onze gasten terwijl het de reiservaring verbetert.”

Met de overstap naar een op gewicht gebaseerd bagagebeleid hebben de meeste markten recht op 23 kilogram ingecheckte bagage op Economy Deal-tarieven, 30 kg op Economy Saver en Classic-tarieven en 35 kilogram op Economy Flex-tarieven. Reizigers in alle tariefcategorieën van Business Class hebben recht op 40 kilogram, en First Class-gasten genieten van de mogelijkheid om 50 kg bagage mee te brengen. Gasten in The Residence, het appartement aan boord van het topmodel van de Airbus A380-vloot van Etihad Airways, mogen vier stuks bagage van elk 32 kilogram vervoeren.

Uitzonderingen zijn van toepassing op bepaalde markten, waarover hier meer informatie is te vinden. Etihad Guest Silver-, Gold- en Platinum-leden ontvangen een gratis extra toegestane hoeveelheid bagage van 32 kg op Amerikaanse en Canadese routes en 20 kg voor Platinum-leden, 15 kg voor Gold-leden en 10 kg voor Silver-leden op alle andere routes.