Er wordt mij wel eens gevraagd of je bij EURAM ook winterreizen kunt boeken. Jazeker!

Natuurlijk is een rondreis door het westen van de USA in de winter echt heel anders dan in de zomer. Houd rekening met (veel) sneeuw en niet alle accommodaties zijn open maar Bryce Canyon en de Grand Canyon zijn echt sprookjesachtig in de winter. Combineer dit met een aantal dagen Las Vegas, waar het gemiddeld zo’n 15 graden is in februari en je hebt ineens een geweldige, anders-dan-anders wintertrip.

De wintermaanden in Florida bieden aangename temperaturen en weinig regen. Het is dan ook een geliefde winterbestemming voor Amerikanen en dus hoogseizoen! Prijzen liggen hoger dan de rest van het jaar en zeker tijdens de zogenaamde ‘school-breaks’ kan het erg druk zijn in de attractieparken rondom Orlando. Toch is het ook in Florida mogelijk om een heerlijke wintervakantie te beleven. Kies voor de iets minder drukke plaatsen als Naples en Sarasota en vermijd Miami Beach in de eerste maanden van het jaar. Voordeel: een stuk minder insecten in de natuurparken in de winter!

Ook wintersportliefhebbers kunnen bij EURAM terecht. Naast de sfeervolle lodges in sneeuwzekere Canadese skigebieden zoals Whistler, Banff, Lake Louise en Jasper regel je voor je klanten ook meteen skipassen en ski- of snowboardhuur via onze website. In het oosten van Canada liggen de gezellige skidorpen Mont Tremblant en St. Alexis des Monts waar je een skireis aanvult met activiteiten zoals snowmobiling, een tocht met een hondenslee of de entree voor een geweldige spa middenin de bossen van Quebec.

Zoeken jouw klanten liever de zon op? Stel dan eens één van de ‘warmere’ EURAM bestemmingen voor: Mexico, Costa Rica, Cuba en Jamaica. Als ik er eentje mag uitlichten dan is dat toch wel Costa Rica. Januari tot en met maart zijn qua weersomstandigheden de ideale reismaanden. Hoewel je aan de oostkust (Tortuguero) dagelijks een tropische regenbui kunt verwachten brengt het binnenland verkoeling en heerst er aan de westkust (Puntarenas) een warm klimaat met weinig neerslag. Ideaal dus om een rondreis door dit geweldige land af te sluiten met een paar dagen aan het strand, bijvoorbeeld in Playa Hermosa, vlakbij de luchthaven van Guanacaste Liberia, waar je deze winter non-stop vanaf Amsterdam naartoe kunt vliegen.

Mijn eigen voorkeur voor de winter? Weekje (heli)skiën in Whistler, paar nachten in Vancouver om oude vrienden te bezoeken en daarna doorvliegen naar Hawaï om te gaan island hoppen… Dromen mag, toch?

Danielle Goedkoop
(Business Development Manager)