De European Union Aviation Safety Agency (EASA) komt vanmiddag met een verklaring omtrent de Boeing 737 MAX-8 naar aanleiding van de crash met het toestel van Ethiopian Airlines afgelopen weekend, dat laat een woordvoerster van de Inspectie Leefomgeving & Transport (Ministerie van Infrastructuur & Transport) desgevraagd weten aan TravelPro als antwoord op de vraag of zij ook maatregelen gaan nemen nu de 737 MAX-8 ook niet meer van en naar het Verenigd Koninkrijk mag vliegen. “Wij wachten op de verklaring waar EASA vanmiddag mee komt, tot dan kunnen wij nog niks zeggen.”

Op social media circuleren al berichten dat EASA in navolging op het Verenigd Koninkrijk de 737 MAX-8 gaat verbieden. TUI Nederland dat met TUIfly drie toestellen van het type Boeing MAX heeft, laat via social media weten: “We zijn op de hoogte van de berichten in de media dat de Civil Aviation Authority (CAA) in het Verenigd Koninkrijk heeft bepaald alle Boeing 737 MAX toestellen aan de grond te houden. We evalueren deze nieuwe feiten en kunnen op dit moment geen nadere informatie geven.”

De meeste airlines die zijn gestopt met het vliegen met de 737 MAX-8 laten weten te wachten op resultaten uit het onderzoek dat op dit moment wordt uitgevoerd naar de oorzaak van de crash van het toestel van Ethiopian Airlines. Later meer. Bekijk hier welke airlines wel en niet meer met de Boeing 737 MAX-8 vliegen.