Nieuws

Investeringsbank steunt uitbreiding Schiphol

De Europese Investeringsbank en de Schiphol hebben een leningsovereenkomst van €175 miljoen getekend, de eerste tranche van een totale financieringsfaciliteit van €350 miljoen. Schiphol financiert met de opbrengst een deel van de geplande uitbreiding van de Amsterdamse luchthaven.

De luchthaven bouwt tussen 2017 en 2024 onder meer een nieuwe terminal en een nieuwe pier, waardoor de capaciteit met zo’n 15 miljoen passagiers per jaar kan groeien. Daarnaast verlegt en vernieuwt de luchthaven ook andere infrastructuur, zoals interne wegen en parkeergarages. “Schiphol is het visitekaartje van Nederland en in een tijd van doorlopende modernisering en groei is verdere ontwikkeling van de luchthaven essentieel”, zegt EIB Vice-President Pim van Ballekom. “De EIB steunde Schiphol al eerder, bij de aanleg van de vijfde baan en het nieuwe bagagesysteem bijvoorbeeld, en we hopen dat ook in de toekomst te blijven doen.”

“Schiphol is erg blij dat de EIB de uitbreiding van Schiphol met deze financieringsfaciliteit wil stimuleren, het is een bevestiging van de goede band die wij in de afgelopen jaren met elkaar hebben opgebouwd”, zegt Els de Groot (CFO van N.V. Luchthaven Schiphol). “Met de geplande uitbreiding van de luchthaven zullen wij optimale service aan onze passagiers kunnen blijven bieden waarbij we onze positie als Mainport waarborgen en Nederland blijven verbinden met de rest van de wereld.”

De nieuwe pier wordt naar verwachting eind 2019 opgeleverd. De terminal wordt volgens de planning in 2023 in gebruik genomen.

© 2017, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

Sundio Group neemt Primavera over

Volgende bericht

2016 recordjaar voor Fjord Line

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."