Eurostar, de hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk met het Europese vasteland verbindt, lanceert vandaag officieel de rechtstreekse verbinding van Londen naar Amsterdam. De eerste reizigers vertrokken vanochtend om 8:31 uur vanuit London St Pancras International.

De start van de nieuwe dienstregeling markeert een belangrijke stap in de uitbreiding van internationale hogesnelheidstreinen en revolutioneert de verbinding tussen Londen en Nederland. Voor het eerst kunnen reizigers van hartje Londen rechtstreeks naar Rotterdam in drie uur en naar Amsterdam in drie uur en 41 minuten met een snelheid van 300 kilometer per uur.

Eurostar zegt met zeer concurrerende tarieven aan te bieden met prijzen vanaf € 40 voor een enkele reis, waarmee het reizigers een snel, comfortabel en milieuvriendelijk alternatief wil bieden voor vliegreizen. Het bedrijf laat weten dat een Eurostar-reis van Londen naar Amsterdam 80% minder koolstofdioxide per reiziger uitstoot dan een vlucht, ‘waardoor de trein een logische keuze is voor reizen in Europa voor de toekomst’.

“Het vertrek van onze eerste rechtstreekse reizigerstrein van Londen naar Amsterdam is een historische mijlpaal voor Eurostar en voor de groei van het internationale hogesnelheidstreinverkeer. Naarmate de populariteit van Nederland als belangrijke zakelijke en toeristische hub toeneemt, is het potentieel voor de nieuwe dienstverlening aanzienlijk. We kijken ernaar uit om onze reizigers een snelle en naadloze verbinding tussen deze belangrijke Europese steden aan te bieden”, aldus Mike Cooper CEO Eurostar).

Op de nieuwe route tussen Amsterdam en Londen rijden de hoogtechnologische e320-treinen van Eurostar. De nieuwe treinen bieden volgens EUrostar een ongekend niveau van stijl en comfort dankzij ‘een gewaagd ontwerp, een stijlvol interieur, gratis wifi-verbinding en een entertainmentkanaal met 300 uur films en series die reizigers rechtstreeks op hun persoonlijke apparaten kunnen streamen’.