Eurowings gaat met ingang van 1 december naast de verbinding met JFK, ook zes keer per week naar de New Yorkse luchthaven Newark (EWR) vliegen. Eurowings neemt deze verbinding over van Lufthansa.

De vluchten met een Airbus A330 naar Newark (EWR) starten dagelijks (behalve op dinsdag) onder vluchtnummer EW 1112 om 11:45 uur vanaf Düsseldorf en landen om 14:50 uur plaatselijke tijd in Newark. De terugvlucht met vluchtnummer EW 1113 start rond 16:50 uur plaatselijke tijd in New York – aankomst dan op de volgende dag om 6:05 uur in Düsseldorf. Klanten van Eurowings in Düsseldorf profiteren bovendien van een codeshare-overeenkomst met Lufthansa, waardoor een snelle en comfortabele overstap naar bestemmingen in het Lufthansa-netwerk mogelijk is.

Met de uitbreiding van de vluchten naar New York bouwt Eurowings haar langeafstandsvluchten op de luchthaven Düsseldorf verder uit. In het wintervluchtschema 2018/19 kunnen passagiers vanaf Düsseldorf met Eurowings naar New York, Fort Myers, Miami (Verenigde Staten), Cancun (Mexico), Punta Cana, Puerto Plata (Dominicaanse Republiek), Varadero, Havana (Cuba), Montego Bay (Jamaica) en Bangkok (Thailand).

Düsseldorf is momenteel de grootste Eurowings basis. Op geen enkele andere luchthaven biedt de dochteronderneming van Lufthansa haar passagiers een groter aantal bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft op het grootste vliegveld van Noordrijn-Westfalen 40 vliegtuigen gestationeerd en vliegt meer dan 1.700 keer per week naar 95 bestemmingen in Duitsland en over de hele wereld.

Op alle vluchten naar New York alsook naar andere vluchten naar de Verenigde Staten vanaf Düsseldorf, naar Miami, Fort Myers en vanaf de zomer van 2019 naar Las Vegas, biedt Eurowings – voor de meest veeleisende reizigers – een volwaardige BIZclass met ‘full flat’ stoelen: met één druk op de knop verandert de comfortstoel volautomatisch in een twee-meter-bed met horizontaal ligoppervlak (‘full flatt´). Eurowings is de enige low-cost luchtvaartmaatschappij met dit hoogwaardige aanbod. Vanwege de grote vraag naar een businessclass product op de route naar Newark, zet Eurowings een vliegtuig in met een uitgebreide BIZClass. Passagiers staan 30 BIZClass stoelen ter beschikking in plaats van de eerder aangeboden 18 zitplaatsen.