Komende zomer verhoogt de low cost dochter van de Lufthansa Group haar aanbod op Düsseldorf Airport met 30%. Met meer dan 250 vluchten per dag naar 95 Duitse, Europese en internationale bestemmingen versterkt Eurowings niet alleen haar positie in Düsseldorf, maar bouwt deze ook uit. Deze groei wordt weerspiegeld in de omvang van de vloot: zo´n 40 vliegtuigen – een toename van circa 50% – zijn deze zomer gestationeerd in de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen (NRW), inclusief drie lange-afstandstoestellen.

Oliver Wagner (Directeur Eurowings) benadrukt dat de groei in de regio is gebaseerd op een grote vraag vanuit de markt. “Het verzorgingsgebied van de luchthaven Düsseldorf omvat meer dan 18 miljoen inwoners en is het grootste in Duitsland – met ons aanbod, spelen we in op de grote vraag naar korte- en lange-afstandsvluchten vanaf Düsseldorf.” De concurrentie op de luchthaven in de hoofdstad van NRW vreest Wagner niet: “Wij zijn niet alleen de snelst groeiende luchtvaartmaatschappij van Europa, maar hebben ook het beste product tegen de beste prijs en onder aan de streep biedt dat de beste service voor onze klanten.”

Binnenlandse Duitse routes
Eurowings vergroot met name de binnenlandse Duitse routes vanaf Düsseldorf. Er zullen bijvoorbeeld tussen Düsseldorf en Hamburg tot negen dagelijkse vluchten zijn en tussen Düsseldorf en Berlijn tot dertien dagelijkse vluchten. Tussen Stuttgart en Düsseldorf zijn er tot vier vluchten per dag, alsmede tussen Düsseldorf en München ook tot vier dagelijkse vluchten. De vluchten naar Europese bestemmingen worden ook aanzienlijk verhoogd. Düsseldorf en Wenen zijn tot vijf keer per dag en verbonden en er zullen tot elf vluchten per dag zijn tussen de hoofdstad van NRW en Europa’s populaire vakantie eiland: Palma de Mallorca. Nieuwe zomerbestemmingen vanaf Düsseldorf binnen Europa zijn het Griekse eiland Kos, Mostar in Bosnië-Herzegovina, München, Sylt, Stuttgart en Zagreb.

Lange-afstandsvluchten
De lange-afstandsvluchten van Eurowings worden ook aanzienlijk uitgebreid in Düsseldorf. Eurowings heeft tot nu toe een lange-afstandsvliegtuig in Düsseldorf gestationeerd. Vanaf april 2018 worden dat er drie, vooral op de aantrekkelijke routes naar de Verenigde Staten: Fort Myers, Miami en New York. Voor zakenreizigers biedt Eurowings nu ook de BIZclass aan, dat binnenkort in de verkoop gaat. Voor het wintervluchtschema 2018/19 worden in Düsseldorf vier Airbus A330 toestellen ingezet, afkomstig van Keulen-Bonn. Eurowings zal dan haar internationale aanbod in Düsseldorf bundelen met zeven lange-afstandsvliegtuigen en naar Amerika en het Caraïbisch gebied vliegen met maximaal 140 lange-afstandsvluchten per maand. Bestemmingen buiten de Verenigde Staten zijn Varadero (Cuba), Cancun (Mexico) en Puerto Plata en Punta Cana (beide Dominicaanse Republiek). De meer dan 35 korte- en middellange afstandsvluchten van Eurowings op Düsseldorf bieden de optimale condities als lange-afstands feeder vluchten.

Standplaats
Momenteel is Düsseldorf de grootste Eurowings standplaats. Op geen enkele andere luchthaven heeft de dochteronderneming van Lufthansa meer vliegtuigen gestationeerd. Wagner: “De ongeveer 40 vliegtuigen die gepland zijn voor de zomer, zijn nog maar het begin. Düsseldorf speelt een enorm belangrijke rol in onze plannen voor 2018 en daarna.”

Sterke strategische partners
Thomas Schnalke (Woordvoerder van directie van de luchthaven Düsseldorf): “We zijn blij met het engagement van Eurowings in Düsseldorf. Twee sterke strategische partners staan naast elkaar. We zijn ervan overtuigd dat het ontstane gat in het vluchtplan door het verdwijnen van airberlin voor het einde van het jaar wordt opgevuld. Dit succes weerspiegelt de kracht van onze luchthaven als poort van Noordrijn-Westfalen naar de wereld. In het bijzonder is de beslissing van Eurowings, de lange-afstandsvluchten vanaf Düsseldorf flink uit te breiden, goed voor het gehele Rijn-Ruhrgebied. Het nauwe partnerschap met Eurowings is het begin van een sterke, klantgerichte samenwerking, waardoor uiteindelijk een betere operationele uitvoering van processen mogelijk is.”