Gisteren vond aan boord van Holland America Line’s nieuwste schip, de Nieuw Statendam, een bijzonder evenement plaats in samenwerking met Taste of Amsterdam. Een kleine groep van genodigden genoot van een exclusieve lunch bereid door De Librije sterrenchef Jonnie Boer. De Nieuw Statendam lag aangemeerd bij de Passenger Terminal Amsterdam.

Het culinaire restaurantfestival Taste of Amsterdam en Holland America Line gingen dit jaar een samenwerking aan. Beide partijen staan bekend om hun streven naar een ultieme culinaire ervaring op het hoogste niveau. Jonnie Boer maakt deel uit van Holland America Line’s Culinary Council dat het gehele culinaire aanbod aan boord van de vloot overziet. Twee jaar geleden nam hij met een eigen Chef’s Table concept deel aan Taste of Amsterdam. Dit culinaire restaurantfestival vindt jaarlijks gedurende drie dagen plaats in het Amstelpark in Amsterdam.

Pinnacle Grill
Onder de genodigden bevonden zich VIP’s en prijswinnaars van een Taste of Amsterdam Facebook wedstrijd. Na ontvangst aan boord en een korte introductie door Frits van der Werff (Vice President Food & Beverage Holland America Line) en Henk-Jan Kakebeen (Event Director & Owner Taste of Amsterdam) volgde een rondleiding over het nieuwe schip. Deze eindigde met een vertoning van het entertainmentaanbod in de World Stage, het hoofdtheater voorzien van een 270 graden led-scherm. Daarna vond de Jonnie Boer lunch plaats in specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill. Deze chique eetgelegenheid is ook de plek waar op diverse cruises een Proef de Librije avond plaatsvindt. Na afloop van het programma aan boord van de Nieuw Statendam konden genodigden Taste of Amsterdam bezoeken.

Nieuw Statendam
De Nieuw Statendam, het tweede Pinnacle-klasse schip van Holland America Line, biedt ruimte aan 2.666 passagiers. Sinds vorige maand heeft het Amsterdam als homeport. Vanuit hier worden cruises gemaakt naar onder andere de Noorse fjorden, IJsland, Baltische Staten en de Noordkaap. Cruises variëren van acht tot en met vijftien dagen. De Nieuw Statendam biedt naast specialiteitenrestaurant Pinnacle Grill nog tal van andere culinaire opties. Gasten kunnen terecht in de prachtige Dining Room of genieten van een diner in een specialiteitenrestaurant zoals Rudi’s Sel de Mer, een Franse visbrasserie van Rudi Sodamin, hoofd van de Culinary Council; het Pan-Aziatische Tamarind met een mogelijkheid tot dineren in de open lucht en Canaletto, Italiaans dineren in familiestijl.