Nieuws

Extinction Rebellion en Greenpeace willen Schiphol platleggen

Deel dit artikel

Extinction Rebellion is van plan om samen met Greenpeace de luchthaven Schiphol plat te leggen op zaterdag 5 en zondag 6 november. Dat schrijft Extinction Rebellion op haar Telegram-kanaal.

In het bericht heeft Extinction Rebellion het over ‘Acties tegen de luchtvaart’. De zaterdag waarop de eerste actiedag staat gepland, is de laatste dag van het ANVR-Congres dat dit jaar van 3 tot 5 november plaatsvindt in Bremen/Bremerhaven. 

Schiphol wordt ook genoemd in de brief die natuur- en milieuorganisaties (waaronder Greenpeace) hebben opgesteld voorafgaand het overleg tussen natuur- en milieuorganisaties met het kabinet en Remkes (die bemiddelt tussen kabinet en boeren) dat gisteren plaatsvond.

In de desbetreffende brief is het volgende over de luchthaven te lezen: ‘Voor ons is het onbegrijpelijk dat concrete plannen en doelstellingen waarmee grote vervuilers – als Yara, Schiphol en Tata Steel en ook vervuilende snelwegen – moeten bijdragen aan de oplossing, nog steeds ontbreken. Dit is begrijpelijkerwijs onverteerbaar voor boeren en wij steunen hen ten volle in hun pleidooi dat alle sectoren moeten bijdragen. Al levert de landbouwsector verreweg de grootste bijdrage aan de stikstofcrisis, het druist tegen ieder rechtvaardigheidsgevoel in dat andere sectoren tot op heden geen reductie-doel opgelegd hebben gekregen.’


Deel dit artikel
Vorige bericht

Sunweb Group stelt Deepika Gupta aan als CTO

Volgende bericht

Captain Cruise organiseert Captain Cruise Retailochtend

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.