FBTO heeft de FBTO AirDoctor app gelanceerd, waarmee het gebruikers de mogelijkheid biedt om location based naar een arts in de buurt te zoeken. De app geeft het adres aan van de arts, welke talen hij of zij spreekt, maar ook wat de kosten zijn. FBTO lanceert deze zorgoplossing samen met start-up Air Doctor.

De nieuwe zorgoplossing van FBTO biedt klanten met een zorg of reisverzekering een medisch platform voor in het buitenland. Met de AirDoctor app vindt de reiziger een arts location based. De app biedt inzicht in medische kosten, het medisch specialisme van de arts, welke talen de arts spreekt en kan klantreviews bekijken. AirDoctor is wereldwijd actief, heeft inmiddels tienduizenden artsen beoordeeld én aangesloten op de app.

Hoe werkt de app?
De gebruiker opent de app en op basis van de locatie en de hulpvraag kies je een arts. Daarna maak je een afspraak. Je kunt de arts vervolgens zelf bezoeken of afspreken dat de arts langskomt. Ook kan een videogesprek aangevraagd worden. Dat is vooral nuttig in afgelegen gebieden. De gebruiker van de app betaalt het consult in eerste instantie zelf. Als de zorg onder de polisvoorwaarden valt kan de nota later ingediend worden bij de verzekeraar.

Relaxt op reis
“In coronatijd is het spannender om op reis te gaan. De AirDoctor app is daarom een mooie aanvulling op de bestaande services voor reis- en zorgklanten. AirDoctor is vooral bedoeld voor reizigers die hun doktersbezoek in het buitenland zelf online willen regelen. Voor alle overige hulp en vragen in het buitenland staat de FBTO Alarmcentrale, uitgevoerd door Eurocross, 24 uur per dag paraat om reizigers te helpen”, zo laat FBTO weten.