Nieuws

Februari 2% in de min ten opzichte van 2018

De ANVR/GfK Boekingsmonitor laat in februari 2019 een daling zien van het aantal geboekte reizen met 2% ten opzichte van vorig jaar februari.

​De steekproef onder meer dan 50.000 consumenten laat voor februari zien dat de traditionele zomerbestemmingen nog niet echt op gang komen. Spanje, Frankrijk en Griekenland blijven in de boekingen in de maand februari nog achter ten opzichte van verleden jaar. Ook de VK en Ierland (mogelijk door Brexit onzekerheden) blijven achter (-5%). Een positieve uitzondering is Turkije (+8%). Duitsland en Oostenrijk doen het in de februariboekingen zeer goed; mogelijk mede door de goede sneeuwcondities.

Opvallend is ook de groei van de Nordic: Denemarken (+86%), Zweden (20%) en Noorwegen (+55%) zijn bij de februariboekingen gewilde bestemmingen. Wat betreft andere continenten zijn met name Zuid- en Midden-Amerika (+33%) beter dan vorig jaar geboekt. In marktaandeel betreft het hier wel wat kleinere bestemmingen qua aantal reizigers.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Video - Noodlanding Boeing 737 MAX na motorprobleem

Volgende bericht

Video's & foto's: Instagramable én geen gevreesde middelste stoel

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.