Nieuws

Filipijnse eiland Boracay gaat op slot

Deel dit artikel

De Filipijnse overheid heeft besloten dat een van de meest paradijselijke eiland van de Filipijnen – Boracay – vanaf overmorgen (26 april 2018) voor minstens zes maanden dichtgaat voor toeristen.

President Rodrigo Duterte noemt het eiland een beerput en heeft genoeg van alle rommel die toeristen achterlaten en sluit het ooit zo idyllische eiland met haar witte zandstranden en azuurblauwe zee voor toeristen. Voor minstens zes maanden lang zullen kuisploegen het eiland schoonmaken. Dat heeft de laatste jaren vooral hevig te lijden onder milieuschade – met dank aan de toeristen, maar ook illegale bouw en slecht afvalbeheer. In februari dreigde de president met sluiting van de hotels, restaurants en andere toeristische winkeltjes. Hij beschuldigt hen ervan afvalwater te dumpen in zee.

Boracay trekt ongeveer 2 miljoen bezoekers per jaar, van wie bijna de helft buitenlanders. Vorig jaar lagen op de stranden van de Filipijnen 6,6 miljoen bezoekers.

De sluitingsdatum, 26 april, ligt trouwens pal in het zomerseizoen: meteen de drukste tijd van het jaar voor Boracay. Naar verluidt kost de opgelegde sluiting 36.000 (parttime)banen en 56 miljard peso. De regering ontkent dit. Volgens hen heeft de sluiting ‘een minimale impact’ op de economie. Voor de getroffen bedrijven wordt een noodfonds gelanceerd, zodat er een basisinkomen beschikbaar komt.

Auteur


Deel dit artikel

1 Comment

  1. […] zullen komend half jaar een andere vakantiebestemming moeten zoeken: het Filipijnse paradijs Borocay gaat tijdelijk op slot. Dat heeft president Duterte begin april besloten. ‘Beerput Borocay’ moet schoongemaakt worden. […]

Vorige bericht

Sunweb en Transavia dopen vliegtuig: Sunweb Express

Volgende bericht

Krachtenbundeling Oad en Havi

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."