Vandaag heeft Sembono Travel BV financieel onvermogen bij SGR aangemeld. Sembono handelt onder de namen Aireka, GoAmerika, GoMotorbiking en GoBrazil.

Consumenten die rechtstreeks bij Aireka een reis onder de SGR garantieregeling hebben geboekt ontvangen binnenkort een bericht met instructies hoe zij reeds vooruitbetaalde reissommen van SGR terugbetaald kunnen krijgen. Klanten die al in het bezit zijn van de vliegtickets kunnen die vliegtickets gebruiken. De aanvullende diensten (zoals accommodatie, motorhuur), die onder de garantieregeling van SGR gedekt zijn, zijn door Aireka niet betaald en kunnen dan ook niet door Aireka geleverd worden.

Vakantiegangers die de tickets gebruiken en ter plaatse betalen voor de accommodatie of motorhuur kunnen na terugkomst het voor deze reisonderdelen betaalde bedrag bij SGR claimen. Consumenten die via een reisbureau hebben geboekt kunnen bij dat reisbureau terecht voor meer informatie.

In alle gevallen geldt het dringend advies geen betalingen meer aan Sembono Travel BV/Aireka te doen voor nog niet aangevangen reizen, ook niet op uitdrukkelijk verzoek van een eventueel aangestelde curator. Betalingen gedaan na 27 augustus 2019 worden niet meer door SGR gegarandeerd.