FlixBus gaat per direct haar aanbod tussen België en Frankrijk verdubbelen. Op populaire routes, zoals tussen Amsterdam en Parijs, zal er elke uur een bus rijden.

Per direct starten er nieuwe verbindingen vanuit Nederland naar Frankrijk. Vanuit Amsterdam en Rotterdam zijn Beaune, Dijon, Langres, Chalon-sur Saône, Lyon en Lens voor het eerst rechtstreeks bereikbaar. Lille is aangesloten aan Delft, Utrecht en vanuit Friese/Noord-Hollandse steden Leeuwarden, Wieringerwerf, Harlingen en Den Oever kun je rechtstreeks naar Lille en Lens. Ook Valenciennes, Nancy, Mulhouse, Colmar, Strasbourg en Parijs hebben nieuwe verbindingen met Nederlandse steden. Jesper Vis: “De spoorwegstakingen in Frankrijk hadden een grote invloed op onze business. Tussen Nederland en Frankrijk waren er in sommige weken 40% meer passagiers dan afgelopen jaar. Binnen Frankrijk hebben we in het tweede kwartaal van dit jaar 60% meer passagiers vervoerd dan in 2017.”

FlixBus heeft de dagelijkse frequentie tussen Amsterdam en Brussel verhoogd naar 26 keer per dag en zal twee keer zo vaak tussen Parijs – Amsterdam en Brussel – Parijs rijden. Jesper Vis, directeur FlixBus Benelux: “De vraag op deze trajecten is in de laatste jaren enorm gegroeid. Maar vooral in de laatste weken, als gevolg van de stakingen in Frankrijk en de verhoogde prijzen voor de Benelux-trein, zien we een toenemende belangstelling.” Tot slot worden ook de trajecten tussen Amsterdam/Rotterdam/Utrecht en Lille, tussen Den Haag en Parijs of tussen Rotterdam en Parijs vaker bediend.

Begin juli voegt FlixBus zeven nieuwe haltes in Noord-Holland en Friesland aan haar netwerk toe. Leeuwarden, Wieringerwerf, Harlingen en Den Oever hebben per direct een rechtstreekse verbinding met Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Gent, Kortrijk, Lille en Lens. Zandvoort en Haarlem zijn aan Berlijn en Osnabrück aangesloten en Alkmaar is verbonden met Parijs, Antwerpen en Gent. Drachten, een FlixBus-halte sinds 2016, is nu ook vanuit Rotterdam en Den Haag bereikbaar.