Vijf jaar na de start van FlixBus voegt het bedrijf, met de groene bussen, ook groene treinen aan haar netwerk toe. FlixTrain start op 24 maart 2018 met Hamburg via Düsseldorf naar Keulen (Keulen – Düsseldorf – Duisburg – Essen – Gelsenkirchen – Münster West – Osnabrück – Hamburg Harburg – Hamburg Hbf – Hamburg – Altona) als eerste verbinding. Eind 2018 zullen in totaal 28 Duitse bestemmingen via de FlixTrain verbonden zijn.

“Bus en spoor vullen elkaar perfect aan. Door FlixTrain aan het aanbod van FlixMobility toe te voegen kunnen we betaalbare reismogelijkheden voor nóg meer mensen aanbieden. Wij laten zien dat comfortabel langeafstands-mobiliteit niet duur hoeft te zijn”, zegt André Schwämmlein (Managing Director en Co-oprichter van FlixMobility). FlixTrain-tickets zijn beschikbaar vanaf € 9,99.

FlixTrain wordt geïntegreerd in het Duitse FlixBus-netwerk en zal daarmee nieuwe alternatieven voor het reizen met de auto aanbieden.  “We staan voor betaalbaar reizen en een duurzaam alternatief voor de auto. Het FlixMobility doel is het om meer mensen te overtuigen en de mogelijkheid aan te bieden om ook op langere routes openbaar vervoer te gebruiken. Met ons netwerk dat nu uit bus en spoor bestaat, zetten we een duurzaam concept op voor de toekomst van de mobiliteit”, zegt Schwämmlein.

FlixBus USA
Sinds de start van FlixBus in 2013 heeft het bedrijf via 250.000 verbindingen meer dan 100 miljoen mensen vervoerd. In 2018 investeert FlixMobility verder in haar uitbreiding, inclusief nieuwe grensoverschrijdende lijnen en verdere bestemmingen in de 27 landen waar FlixMobility nu actief is. Daarnaast start FlixBus in de zomer van 2018 in de VS met eerste verbindingen door Californië en het zuidwesten van Amerika. “In de afgelopen vijf jaar heeft FlixBus de manier hoe mensen in Europa reizen helemaal veranderd. Samen met FlixTrain en onze start in de VS willen we meer mensen de mogelijkheid aanbieden om ook in de volgende vijf jaar duurzaam en comfortabel te reizen”, aldus Schwämmlein.