Nieuws

Flixbus: verdubbeling aanbod Benelux en gaat naar Amerika

Vijf jaar na de start van de eerste FlixBussen in Europa rijden de eerste groene bussen per direct tussen 21 Amerikaanse steden, zoals LA, Las Vegas, San Diego of Phoenix. Tegen het eind van het jaar verwacht FlixBus 1.000 dagelijkse verbindingen in de VS.

Sinds 2014 werkt FlixBus samen met het Nederlandse busbedrijf Nieuwland uit Diemen. Het bedrijf rijdt momenteel met tien groene bussen door Nederland, Duitsland, België en Frankrijk. Onlangs heeft Nieuwland het bedrijf USA Coach Services opgericht in Las Vegas en twaalf nieuwe bussen gekocht die in de VS voor FlixBus worden ingezet. Momenteel rijden deze onder meer op het traject Las Vegas – Los Angeles. Tijdens de eerste fase van de start in de VS worden 180 FlixBus verbindingen door zes regionale busbedrijven aangeboden.

Verdubbeling
Tegelijkertijd plant FlixMobility om haar Europees portfolio met 30% naar 350.000 dagelijkse verbindingen en 2000 Europese haltes te vergroten. Naast de uitbreiding van landelijke netwerken in ontwikkelende markten ,zoals Kroatië, Polen en Tsjechië richten de groene bussen zich op grensoverschrijdende verbindingen tussen reisbestemmingen in West- en Oost-Europa. Europese reizigers profiteren van hogere frequenties tussen Europa’s hoofdsteden (Parijs – Amsterdam, Brussel – Amsterdam, Amsterdam – Kopenhagen), extra capaciteit en nieuwe zomerbestemmingen. Eind april zijn er hoogfrequente luchthaven-transfers naar Schiphol en Brussel Airport gestart. Verder wordt Wallonië beter aangesloten aan Amsterdam, Parijs en Duitsland en wordt de frequentie op de trajecten Brussel – Amsterdam, Brussel – Parijs en Parijs – Amsterdam verdubbelt tot 26 keer per dag.

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Author

Vorige bericht

AccorHotels wil belang in Air France-KLM

Volgende bericht

Nieuw logo voor de Jong Intra Vakanties

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."