Nieuws

FlixTrain breidt uit in Europa

FlixTrain heeft aanvragen ingediend om nieuwe treinverbindingen aan te bieden in Zweden en Duitsland en verkent mogelijkheden in Frankrijk en België.

Twee jaar na de lancering in Duitsland staat de introductie van de eerste FlixTrains buiten Duitsland, in Zweden, op de planning. Vanaf 2020 zullen er groene treinen rijden op de routes Stockholm – Malmö en Stockholm – Göteborg. “We zien een grote en groeiende vraag naar treindiensten in Zweden. FlixTrain wordt het meest betaalbare treinalternatief in de markt, dat niet ten koste gaat van de kwaliteit en het comfort en dat ondertussen een belangrijke bijdrage levert aan de overgang naar duurzaam vervoer”, aldus Peter Ahlgren (Managing Director van FlixBus Zweden).

Franse treinmarkt
In het voorjaar van 2019 onthulde FlixTrain zijn voorlopige plannen voor de Franse treinmarkt. De nationale regelgevende instantie, ARAFER, heeft de partijen die geïnteresseerd zijn in toegang tot de in 2021 geliberaliseerde treinmarkt, gevraagd hun plannen 18 maanden voor de start van de exploitatie te delen. Op verzoek voert ARAFER nu ‘economische evenwichtstoetsen’ uit op geselecteerde trajecten. Een van deze verbindingen loopt van Parijs naar Brussel. FlixTrain zal de mogelijkheden op de Franse markt in 2020 evalueren, wanneer de officiële aanvraag ingediend moet worden.

FlixBus Nederland
Jesper Vis (Managing Director van FlixBus Benelux) vertelt: “Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden, hoewel er in andere markten dan Duitsland, Zweden, Frankrijk en België momenteel nog geen concrete plannen voor FlixTrain in voorbereiding zijn. In Nederland groeit de vraag naar duurzame mobiliteit en richten wij ons vooralsnog op het FlixBus-netwerk.” Ook in 2020 breidt de mobiliteitsaanbieder fors uit; er zullen nóg meer groene bussen op de Nederlandse en Belgische snelwegen rijden.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Exclusieve Musical Cruise op het vlaggenschip van Holland America Line

Volgende bericht

Video - Piloot Air Europa-toestel zegt sorry

Auteur

Dylan Cinjee

Dylan Cinjee

Dylan is begonnen als stagiair bij TravelPro. Na zijn stage kreeg Dylan de kans om te blijven bij TravelPro als lid van de redactie. Tijdens deze periode heeft Dylan zijn Bachelor in Tourism Management gehaald.