CoronavirusNieuws

Flybe waarschuwt regering voor mogelijk faillissement

Deel dit artikel

Flybe, de grootste binnenlandse luchtvaartmaatschappij van Groot-Brittannië, heeft de Engelse regering gewaarschuwd dat het mogelijk binnen enkele dagen failliet gaat na een drastische terugval van het aantal boekingen door de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Dat schrijft SkyNews.

De Engelse nieuwszender heeft vernomen dat Flybe opnieuw een aanvraag heeft ingediend bij ministers om financiële noodhulp te ontvangen. Lopende gesprekken over een staatslening tegen commerciële voorwaarden lijken te zijn afgewezen. Volgens een bron van SkyNews heeft het uitbreken van het coronavirus, dat honderden luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld treft, geleid tot een ineenstorting van boekingen bij Flybe.

Het gaat al langere tijd niet goed met Flybe, waar meer dan 2.000 mensen in dienst zijn. Een faillissement van de in Exeter gevestigde luchtvaartmaatschappij, zou ook van grote impact zijn op de toekomst van (regionale) luchthavens in Engeland. In de afgelopen dagen heeft Mark Anderson, chief executive van Flybe’s moeder, Connect Airways, gesprekken gevoerd met de Britse luchthavens waar de luchtvaartmaatschappij naar vliegt om grote kortingen op hun kosten te vragen voor een periode van twee jaar.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Voor tiende keer op rij recordresultaat voor toerisme Duitsland

Volgende bericht

Uitstel leidt niet tot afstel, acute problemen en hopen dat realisme zegeviert

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.