De voorzitter van de Fosun Tourism Group heeft gisteren tijdens een persconferentie laten weten hindernissen te verwachten bij de eerder aangekondigde plannen van een meerderheidsbelang in Thomas Cook.

“Zoals bij elke fusie en overname, brengt ook deze ‘moeilijkheden’ met zich mee”, aldus Qian Jiannong. “We luisteren intensief en onderhandelen met verschillende partijen”, zo tekende de Japanse website Asian Review op tijdens de persconferentie. Jiannong waarschuwde dat de kans bestaat dat het Chinese bedrijf niet zal deelnemen aan de reorganisatie van Thomas Cook.

In juli zei Fosun Tourism dat het een voorstel van het aan de Londense beurs genoteerde Thomas Cook overweegt met betrekking tot potentiële investeringen en reorganisatie. Thomas Cook liet begin juli zelf weten dat de reisorganisatie in een vergevorderd stadium van overleg is met Fosun Tourism en haar belangrijkste kredietverlenende banken om £ 750 miljoen (ongeveer € 834 miljoen) aan nieuw geld in het bedrijf te injecteren.

“Er zijn een aantal principes voor waardebelegging op lange termijn die we niet zullen opgeven”, aldus  Jiannong. Het bedrijf ziet Brexit geen invloed op het onderhandelingsproces. Eind juli werd bekendgemaakt dat de Turkse ondernemer Neset Kockar (oprichter en CEO van Anex Tourism Group) 6,7% van de aandelen van Thomas Cook heeft gekocht. Daardoor schoot de koers van de aandelen van de reisorganisatie omhoog.