Nieuws

Foto’s – Zo wil je naar een festival vliegen…

Deel dit artikel

Als je dan naar het buitenland vliegt voor een festival, dan zijn de ‘party flights’ van Brussels Airlines een prachtig voorbeeld voor hoe je zoiets organiseert als luchtvaartmaatschappij. Brussels Airlines organiseert – voor het achtste opeenvolgende jaar – de party flights om festivalgangers vanuit alle hoeken van de wereld naar Tomorrowland in Boom te brengen. 293 vluchten vertrekken in 77 verschillende luchthavens en brengen feestvierders met meer dan 100 nationaliteiten naar België voor twee waanzinnige festivalweekends.

Voor de vijftiende editie van het festival zullen 400.000 festivalgangers uit meer dan 200 verschillende landen zich in Boom verenigen voor twee weekends Tomorrowland, dit jaar in het thema ‘The book of wisdom – the return’. In een mum van tijd verkocht Brussels Airlines 13.083 vluchtpakketten aan muziekliefhebbers die naar België vliegen voor het festival, goed voor in totaal 25.290 Tomorrowland-passagiers op 293 Tomorrowland-vluchten. 56 vluchten worden omgevormd tot #TMLpartyflights met muziek aan boord. Op elf andere vluchten krijgen passagiers een live DJ-set op tien kilometer hoogte. Voor het eerst organiseert de maatschappij ook trans-Atlantische party flights, vertrekkend vanuit Washington, waar Tomorrowland-bezoekers uit heel Amerika samenkomen om naar het festival te reizen.

Brussels Airlines en Tomorrowland startten hun samenwerking in 2011. Samen creëerden ze Global Journey, pakketten waarmee internationale festivalgangers Tomorrowland kunnen combineren met zowel hun verblijf in een hotel of op de camping als met hun transport per bus, trein of vliegtuig. In 2017 onthulde de maatschappij Amare, een vliegtuig opgedragen aan het festival met een beschildering in het thema van Tomorrowland aan de buitenkant en speciale licht- en geluidseffecten binnenin die een Tomorrowland ervaring creëren aan boord. In 2012 organiseerde Brussels Airlines voor het eerst 25 party flights.

Om de festivalgangers al van bij het begin van hun reis in de juiste sfeer te krijgen, organiseren zestien luchthavens een gate party met live DJ’s voor vertrek. Vertrekkend van 77 verschillende luchthavens, verwelkomt Brussels Airlines Tomorrowland passagiers met 107 verschillende nationaliteiten. De vijf meest voorkomende nationaliteiten zijn de Spaanse, Zwitserse, Britse, Zweedse en Duitse.

Voor de derde keer brengt Amare muziekliefhebbers vanuit de hele wereld naar Tomorrowland. Amare is één van de zes Belgian Icons van Brussels Airlines, een Airbus A320 gewijd aan Tomorrowland. Het toestel is aan de buitenkant beschilderd met een gigantische adelaar, en brengt ook binnenin de Tomorrowland sfeer dankzij sfeerverlichting en een Bose-muziekinstallatie.

Om haar passagiers na een fantastische Tomorrowland-ervaring een zorgeloze terugreis te bieden, heeft Brussels Airlines op de DreamVille camping een mobiele bag drop-off opgezet.

“De laatste jaren zien we dat nog steeds veel festivalgangers hun tenten en kampeerstoelen achterlaten omdat ze de zware last niet willen dragen. Zeker als ze nog een lange reis voor de boeg hebben. Met de bag drop-off op DreamVille kunnen feestvierders die met het vliegtuig terugreizen hun bagage al op de camping inchecken en hoeven ze hun valiezen en tenten zelf niet mee naar de luchthaven te sleuren. Zo kunnen ze genieten van een ontspannen dagtrip in België. Het moet er tegelijkertijd voor zorgen dat er minder tenten en kampeerspullen achterblijven”, aldus Christian Dumortier (Head of strategic partnerships Brussels Airlines).


Deel dit artikel
Vorige bericht

Winactie Tenzing Travel bij boeken Air Transat tickets én bezoeken Camper Event

Volgende bericht

Studenten en alumni UvA en TU Delft helpen Transavia met verduurzamen vliegen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.