Nieuws

Garuda Indonesia cancelt mogelijk bestellingen Boeing 737 MAX

Deel dit artikel

De CEO van Garuda Indonesia heeft gezegd dat de airline ‘mogelijkheid’ haar order van twintig Boeing 737 MAX’ toestellen cancelt, maar wacht op onderzoeksresultaten en de beslissing van de Federal Aviation Administration (FAA), dat meldt persbureau Reuters. De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten liet gisteravond weten dat het niet duidelijk is hoelang het gaat duren dat de toestellen aan de grond moeten blijven.

De 737 MAX mag in de de meeste landen niet vliegen na de crash van Ethiopian Airlines zondag jl. waarbij alle 157 mensen aan boord om het leven kwamen. Dit was het tweede dodelijk incident waarbij het relatief nieuwe Boeing-model in vijf maanden betrokken was. In oktober stortte een Lion Air-jet neer in Indonesië waarbij alle 189 mensen aan boord om het leven kwamen.

In eerste instantie wilde Garuda Indonesia 49 toestellen bestellen, maar besloot al voordat de crashes plaatsvonden om dit aantal terug te brengen tot twintig. De Indonesische directeur van Lion Air, Daniel Putut, heeft woensdag aan Reuters verteld dat de luchtvaartmaatschappij alle geplande 737 MAX-leveringen heeft uitgesteld, tot op zijn minst de release van een eindrapport over de crash van vorig jaar.


Deel dit artikel
Vorige bericht

LEVEL gaat vliegen vanaf Amsterdam Airport Schiphol

Volgende bericht

Nederlanders slecht voorbereid op reis: kwart laat zich leiden door angst

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.