Nieuws

Garuda Indonesia viert haar 70e verjaardag

Deel dit artikel

Garuda Indonesia viert op 26 januari haar 70-jarig bestaan. Dit jubileum zal niet onopgemerkt voorbij gaan en er wordt op verschillende vlakken stil gestaan bij deze memorabele verjaardag. Garuda Indonesia is ooit begonnen als KLM Interinsulair Bedrijf in 1947. Op 26 januari 1949 werd het bedrijf officieel omgedoopt in Garuda Indonesian Airways en later naar Garuda Indonesia. Op de route tussen Nederland en Indonesië brengt Garuda Indonesia daarom al jarenlang passagiers tussen de twee landen.

Het 70-jarige jubileum werd in december al afgetrapt met verschillende jaren 70 thema vluchten. Aanstaande zaterdag zal Garuda Indonesia, op haar verjaardag, deze bijzondere vluchten wederom uitvoeren. Tijdens de verjaardagsweek, tussen 26 januari en 2 februari, zal er nog meer uitgepakt worden voor de passagiers. Op deze vluchten is de op vijf jaar op rij bekroonde World’s Best Cabin Crew gekleed in jaren 70 uniformen en worden er speciale maaltijden geserveerd. Passagiers worden op deze vluchten tevens getrakteerd op live akoestische muziek aan boord en ontvangen een souvenir. De vintage vluchten worden uitgevoerd op geselecteerde binnenlandse en internationale vluchten. Speciaal ter gelegenheid van het 70-jarige bestaan heeft Garuda Indonesia drie van hun toestellen in een retro-livery gestoken. Twee Boeing 737-800NG toestellen met registratie PK-GFM en PK-GFN. Ook is er één Airbus A330-300 in een retro-livery te bewonderen. Dit toestel heeft als registratie PK-GHD.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Travel Counsellors' Travel Academy start met vijf deelnemers

Volgende bericht

Norwegian Cruise Line kondigt vaarroutes winter 2020-2021 aan

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.