Nieuws

Garuda reageert op geruchten over dreiging halveren vluchten AMS

In de Indonesische media gaan geruchten rond dat Garuda Indonesia een aantal vluchten, waaronder de lijndienst naar Londen, moet opheffen en een aantal vluchten zou moeten verminderen, waaronder de route tussen Jakarta en Schiphol.”Er is nog helemaal niets besloten”, zegt Rick Wouters (Sales & Marketing Manager Continental Europe bij Garuda Indonesia) tegenover TravelPro.

Wouters: “Ari Askhara (CEO Garuda Indonesia) is in gesprek met de regering en het parlement van Indonesië, om te voorkomen dat de regering te veel een stempel zou willen drukken op de businessmodellen van alle Indonesische luchtvaartmaatschappijen, met name op de binnenlandse routes. Volgens onze CEO kan de Indonesische regering het ons lastig maken om rendabel te vliegen als we niet onze eigen ticketprijzen mogen bepalen. Een gevolg hiervan zou kunnen zijn dat er misschien niet meer naar Europa gevlogen kan worden, dat we wellicht moeten stoppen met de lijndienst vanaf Londen of dat we Schiphol drie keer in plaats van zes keer zouden aanvliegen. Met de nadruk dat het eventueel zou kunnen, er is nog niets zeker.”

Wouters ontkent overigens niet dat de Indonesische airline onder druk staat. “De binnenlandse politiek wil wel haar stempel drukken op Garuda Indonesia, dat speelt zeker. Maar, ondanks dat we er hard aan moeten werken, zien we dat de de populariteit van Indonesië na een slechte periode weer toeneemt en maken we ons nog niet heel veel zorgen over de vluchten vanaf Amsterdam naar Jakarta.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Investeerder aast op Scandinavie-tak Thomas Cook

Volgende bericht

KLM-vluchten efficiënter afgehandeld dankzij innovatieve KLM-app

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."