CoronavirusNieuws

Gewijzigd reisadvies Amerika: alleen noodzakelijke reizen

Deel dit artikel

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Verenigde Staten gewijzigd van ‘Geen bijzondere veiligheidsrisico’s’ naar ‘Alleen noodzakelijke reizen’ aangezien de Amerikaanse overheid heeft maatregelen getroffen om het risico op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verminderen.

“Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit de Schengenlanden waar Nederland ook bij hoort. Buitenlandse reizigers die de afgelopen veertien dagen in deze landen zijn geweest kunnen de komende 30 dagen niet naar de VS reizen. Daarom verandert de kleur van het reisadvies van ‘groen’ (geen bijzondere veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Neem contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen. Nederlanders die al in de Verenigde Staten zijn kunnen daar blijven en ook uit het land uitreizen”, zo laat het ministerie weten.

Het inreisverbod geldt vanaf 13 maart. Wie veertien dagen voor deze datum in een Schengenlanden is geweest mag de Verenigde Staten niet inreizen. Wie een verblijfsvergunning voor de Verenigde Staten heeft, kan onder voorwaarden van onder andere quarantainemaatregelen wel inreizen.  Er zijn ook andere uitzonderingen. Alle informatie hierover is te vinden in de presidentiele verklaringen op de website van het Centers for Disease Control and Prevention. Nederlanders die al in de Verenigde Staten zijn kunnen daar blijven en ook uit het land uitreizen.


Deel dit artikel
Vorige bericht

KLM houdt VS-netwerk zo veel mogelijk in stand

Volgende bericht

CEO Schiphol: "Voorbereiden op verdergaande scenario’s, zoals Schiphol in kleinere omvang"

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.