CoronavirusNieuws

Gewijzigd reisadvies Peru: alleen noodzakelijke reizen

Deel dit artikel

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Peru gewijzigd aangezien de Peruaanse overheid maatregelen heeft genomen om het risico op verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID 19) tegen te gaan.

De besmetting en verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID 19) zorgt voor toenemende gezondheidsrisico’s. Daarnaast zijn er in het land beperkte medische voorzieningen door het toenemend aantal gevallen van COVID 19 en een grote toename van gevallen van dengue.

Vanaf 12 maart 2020 zijn alle scholen in Peru gesloten en worden alle evenementen en (grotere) bijeenkomsten afgelast. Vanaf maandag 16 maart 2020 worden vluchten vanuit Europa en Azië niet meer toegelaten. Af en toe is er daarnaast sociale onrust, die kan leiden tot demonstraties of wegblokkades. Vermijd demonstraties, volg het nieuws en blijf alert. Bepaalde wijken in de hoofdstad Lima staan bekend als onveilig. Bezoek deze gebieden niet. Voor meer informatie zie de rubriek ‘Veiligheidsrisico’s ‘.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Wetenschappers Erasmus MC en UU hoopvol over medicijn tegen het coronavirus

Volgende bericht

Holland America Line schrapt wereldwijde activiteiten gedurende 30 dagen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.