Google heeft in Google Maps de optie ‘rolstoeltoegankelijke routes’ toegevoegd. De rolstoeltoegankelijke zijn zichtbaar door een bestemming in te voeren, vervolgens te kiezen voor ‘openbaar vervoer’ en via ‘opties’ ‘rolstoeltoegankelijk aan te klikken. Google Maps toont daarop een lijst met mogelijke routes waarbij rekening wordt gehouden met mobiliteitsbehoeften.

Halverwege maart werd de optie toegevoegd aan grote steden als Londen, New York, Tokio, Mexico City, Boston en Sydney. Inmiddels is de functie ook in Nederland beschikbaar. Naast het toegankelijker maken van het openbaar vervoer, hebben mensen over de hele wereld Google geholpen om toegankelijkheidsinformatie toe te voegen aan Google Maps. Afgelopen september verzamelden lokale gidsen van over de hele wereld zich bij 200 wereldwijde bijeenkomsten om toegankelijkheidsvragen te beantwoorden voor meer dan twaalf miljoen plekken wereldwijd, zoals of een plaats een drempelvrije toegang of een toegankelijk toilet heeft.

Lees verder onder de video.

Daarnaast is Google druk bezig geweest met het vastleggen en bijwerken van Street View-beelden van transitstations en stadscentra, zodat mensen van tevoren een plaats of doorvoerstation kunnen bekijken. Wereldwijd zijn er meer dan 65 miljoen mensen die afhankelijk die een rolstoel gebruiken. Lees hier hoe je Google kan helpen om de informatie over rolstoeltoegankelijke routes te verbeteren.