Griekenland sluit al zijn toeristische accommodaties tot 30 april. Ook voor dit land zal het een klap zijn voor het toerisme. De regering heeft dit besluit gisteren genomen in een poging de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te stoppen.

Volgens een ministerieel besluit moeten de seizoenshotels en -resorts die al zijn geopend, hun deuren sluiten voor 23 maart tot 30 april. In reactie op het besluit van de regering van vandaag verwees de president van de Griekse toeristenbond (SETE), Yiannis Retsos, naar een “noodzakelijke en juiste actie”. Op dit moment zijn er vanuit Nederland overigens nog geen chartervluchten richting Griekenland en is er alleen sprake van vluchten op Athene. De luchthaven is open, evenals de grenzen van het land.

In een verklaring zei de president van SETE: “Sinds het begin van deze ongekende crisis hebben we benadrukt dat we kalm en serieus moeten blijven, vastbesloten en klaar voor dappere beslissingen. Bovenal moeten we bij de bescherming van de volksgezondheid voorbereid zijn op de dagelijkse problemen, snelle reflexen hebben, het grotere geheel zien en ons methodisch voorbereiden op de dag erna. Wat vandaag wreed lijkt, kan redding voor morgen zijn. We blijven op hetzelfde pad van verantwoordelijkheid.”Het besluit van de regering komt op het moment dat het aantal mensen die besmet zijn met het coronavirus in Griekenland is vastgesteld op 228. Er zijn op het moment van schrijven drie doden gevallen.

Expertdeal: Pak nu 20 euro korting op de nieuwe Philips Airfryer XL, van €199,- voor €179,-!