Nieuws

Griekenland wil half juni opengaan voor toeristen

Griekenland wil vanaf 15 juni weer opengaan voor vakantiegangers. Dat zei premier Kyriakos Mitsotakis vanavond tijdens een persconferentie. Volgens Griekse media geldt de versoepeling eerst alleen voor reizigers die aankomen op het vliegveld van Athene. Vanaf 1 juli worden ook de grenzen van de Griekse eilanden geopend voor buitenlandse vluchten.

Sinds vorige week worden de strenge lockdown-maatregelen langzaamaan versoepeld. Afgelopen weekend gingen de stranden open en de horeca volgt maandag, een week eerder dan gepland. “Het toeristenseizoen begint op 15 juni, dan gaan de seizoenshotels weer open”, zegt Mitsotakis. “Toerisme is een belangrijke stimulans voor de economie. We zullen de economieoorlog winnen net zoals we de gezondheidsstrijd hebben gewonnen.”

Inkomende reizigers worden niet getest op het virus en hoeven bij aankomst ook niet in quarantaine, maar in toeristische gebieden worden wel steekproeven uitgevoerd. Daarnaast liet de premier weten dat er in geval van nood 600 bedden speciaal worden gereserveerd voor ‘coronazorg’ op de Griekse eilanden. “Dat moet toeristen én Grieken het vertrouwen geven dat veilig vakantie vieren mogelijk is.”

 

 

© 2020, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Corendon zoekt proefslapers voor Corendon Village

Volgende bericht

easyJet gaat vanaf 15 juni vluchten hervatten

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."