Nieuws

Groei aantal vakantieboekingen in juni

De afgelopen maand juni laat -net als mei- in de maandelijkse ANVR/GfK-steekproef onder bijna 50.000 consumenten een groei in vakantieboekingen zien van +3%. Dat meldt de ANVR op haar website.

​De meeste bestemmingen kunnen zich verheugen op meer boekingen. In de top 5 (1. Duitsland +12%, 2. Frankrijk +30%, 4. Italië +13%, 5. België +53%) is het alleen Spanje op de derde plaats die het met -4% minder moet doen, volgens de ondervraagde consumenten. Maar ook Griekenland (-4%) en Portugal (-5%) kijken tegen een achterstand aan. Turkije ziet een groei van +10% in de maand juni. Opvallend is de belangstelling voor en daarmee de sterke groei in boekingen naar Scandinavische landen (Zweden +26%, Denemarken +24%, Noorwegen +44%). Intercontinentaal blijven Australië en Nieuw Zeeland populair, maar ook Zuid- en Midden Amerika zien in juni een flinke groei in het aantal boekingen.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Vertragingen bij Eurostar en Thalys na snikhete rampdag

Volgende bericht

Dierenbeschermingsorganisaties waarschuwen vakantiegangers

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.