Cruise ClassNieuws

HAL: Rotterdam vaste thuishaven ms Rotterdam

Holland America Line heeft Rotterdam geselecteerd als vaste thuishaven voor haar cruiseschip ms Rotterdam in 2012. Vanaf september 2012 vertrekken alle cruises met de ms Rotterdam gedurende het hele jaar vanuit deze Nederlandse stad. Het is voor het eerst in de geschiedenis van Holland America Line als cruisemaatschappij, dat zij Rotterdam het jaar rond als thuishaven heeft. De maatschappij heeft voor Rotterdam gekozen vanwege diepgaande historische relatie en de goed bereikbare, centrale locatie in noordwest Europa. Vorige maand werd al bekendgemaakt dat Holland America Line haar capaciteit vanuit Nederland in het zomerseizoen van 2012 met 50% vergroot.
 
Het vaarschema van ms Rotterdam is nu bekend tot het voorjaar van 2013 en biedt een breed scala aan cruises, variërend van 14-18 dagen. Ook staan er twee extra lange reizen op het programma, van 34 dagen (Caribisch Gebied) en 90 dagen (Europa, Midden-Oosten, Azië). ‘‘In de stad Rotterdam liggen de wortels van Holland America Line. Dat het nu, gedurende het hele jaar een vaste thuishaven wordt, is zowel voor de maatschappij als voor onze gasten een emotioneel, spannend en baanbrekend moment’’, vertelt Richard Meadows, CTC, executive vice president marketing, sales en gastenprogramma’s. ‘’Rotterdam is bovendien makkelijk bereikbaar met de auto voor veel Europese gasten. Daarnaast zullen de lange cruises ook reizigers vanuit de hele wereld aantrekken.’’ Na het zomervaarschema vertrekt de ms Rotterdam op 15 september uit Nederland voor een 14-daagse cruise ‘Spain & Portugal Explorer’. Via de Straat van Gibraltar varen de gasten naar Barcelona en doen diverse Spaanse en Portugese bestemmingen aan.

© 2011, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Bulgarije nieuwe bestemming Sudtours

Volgende bericht

Consument kiest nieuwste bestemming van Eliza was here

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.