Nieuws

Hamburg in september één groot podium voor cruisefans

Voor de zevende keer verandert de haven van Hamburg in één groot podium voor cruisefans. Van 13 tot en met 15 september vinden hier de Hamburg Cruise Days plaats. Met een recordaantal cruiseschepen is dit het grootste openbare cruisefestival ter wereld.

Op de openingsavond 13 september gaat de nieuwe licht- en lasershow, begeleid door vuurwerk en geluid, in première. Dit jaar bezoeken een recordaantal van twaalf cruiseschepen de Hamburg Cruise Days, namelijk de AIDAperla, AIDAsol, AIDAvita (AIDA Cruises), Amadea (Phoenix Reisen), Costa Mediterranea (Costa Cruises), EUROPA en EUROPA 2 (Hapag-Lloyd Cruises), Mein Schiff 4 (TUI Cruises), MSC Preziosa (MSC Cruises), World Explorer (Nicko cruises) en de riviercruiseschepen Frederic Chopin (Nicko cruises) en Sans Souci (Plantours).

Zaterdagavond 14 september vindt de populaire Hamburg Cruise Days Parade plaats. Hierbij varen vijf cruiseschepen van de Elbe naar de zee onder begeleiding van twintig escorteschepen en vuurwerk. Lichtkunstenaar Michael Batz is onlosmakelijk verbonden aan de Hamburg Cruise Days. Dit jaar zal hij voor de zevende keer de haven tot Blue Port Hamburg omtoveren. Meer dan 100 objecten, van gebouwen tot aan havenvoertuigen tussen de Elbbrücken-bruggen en Oevelgönne worden blauw uitgelicht. Dit is een week voor de Hamburg Cruise Days al te bewonderen. Kijk voor meer details over het programma, de thema-eilanden en de deelnemende schepen op hamburgcruisedays.com.

© 2019, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Doden en gewonden na zware aardbeving China

Volgende bericht

Emirates reduceert eenmalig bruikbaar plastic aan boord

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.