Nieuws

Het regent annuleringen? Onzin!

De Telegraaf schreef vanochtend dat het annuleringen ‘regent’ in de vakantiebranche, maar volgens de lezers van TravelPro is dat onzin. Van de ruim 200 stemmen op de poll ‘HET REGENT ANNULERINGEN IN DE VAKANTIEBRANCHE – Klopt/Onzin’ die sinds 10.00 uur vanochtend online staat liet 86% weten dat dit onzin is.

De ANVR liet deze week wel weten dat het mooie weer heeft gezorgd voor een terugval van het aantal boekingen in juni (-5,5%) in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, maar het totaal aantal boekingen loopt nog altijd 2,5% voor op dat van vorig jaar. In de krant van wakker Nederland laat een (onbekende) touroperator weten dat “Alle buitenlandse bestemmingen zwaar in de min zitten”. In dezelfde passage wordt beweerd dat het bovendien annuleringen ‘regent’ van mensen die van hun zonvakantie in het buitenland af willen.

Enkele reisprofessionals laten weten dat het om een ‘onzin-artikel’ gaat in De Telegraaf. “We hebben wel wat annuleringen maar dat komt door overlijden van een familielid. Klanten gaan niet annuleren omdat het in Nederland mooi weer is. Ik kan me voorstellen dat klanten minder snel een last minute boeken met dit mooie weer. Het was vorige week hier wat rustiger, maar deze week weer heel druk, dus dat zegt ook niet zoveel”, aldus een van de reacties op de poll op de Facebook-pagina van TravelPro.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

Leenaars (TUI): “Merkstrategie is een hele goede zet geweest”

Volgende bericht

Bagageservice PostNL aangesloten op systeem van Schiphol

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.