Eurostar, de hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk met het Europese vasteland verbindt, heeft vandaag een historische stap gezet in de uitbreiding van het internationale hogesnelheids-treinverkeer met een inwijdingsreis rechtstreeks van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland.

Lees verder onder de video.

Deze eerste officiële rit vertrok vanochtend uit London St Pancras International om 8:31 uur en arriveerde vanmiddag rond 13.15 uur op Amsterdam Centraal Station. Na een uitgebreide voorbereiding, talloze tests op de Nederlandse hogesnelheidslijn en de bouw van Eurostar-terminals in Amsterdam en Rotterdam, start Eurostar op 4 april 2018 met twee treinen per dag vanuit London St Pancras International naar Rotterdam en Amsterdam om 8:31 u. en 17:31 u.

Vanuit Amsterdam Centraal vertrekken Eurostar-reizigers tweemaal per dag naar Brussel-Zuid, om 7:48 uur. en 16:48 uur, en vanuit Rotterdam Centraal om 8:25 uur. en 17:25 uur. Wie door wil reizen naar Londen moet op Brussel nog uitstappen voor een paspoortcontrole. De ticketverkoop is vandaag om 17:00 uur gestart voor reizen vanaf woensdag 4 april.

Eurostar zegt met concurrerende tarieven te komen, vanaf € 40 voor een enkele reis en een reistijd van drie uur en een minuut naar Rotterdam en drie uur en 41 minuten naar Amsterdam. Ook benadrukt het een milieuvriendelijk alternatief te zijn voor reizen per vliegtuig.

“De rit vandaag luidt een opwindend nieuw hoofdstuk in voor de uitbreiding van het hogesnelheids-treinverkeer en versterkt de handelsrelaties en toeristische band tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland. We zijn op amper zes weken voor de start van de nieuwe service en we kijken ernaar uit om onze klanten een snelle, comfortabele reis te bieden van Londen naar Amsterdam en om het reizen tussen deze belangrijke hoofdsteden te transformeren”, aldus Nicolas Petrovic, CEO Eurostar.