Holland America Line annuleert de rest van de zomer 2021 Europese afvaarten aan boord van twee schepen Nieuw Statendam en Volendam. Dit heeft gevolgen voor de cruises die gepland stonden met vertrekken tot en met eind november 2021.

Daarnaast, na een verwachte oplevering van de Fincantieri scheepswerf op 30 juli, zal het nieuwe schip de Rotterdam zonder gasten in operatie blijven tot haar cruise van 26 september vanuit Amsterdam. Plannen voor de doopceremonie van de Rotterdam zullen nog nader worden bepaald.

Gasten die momenteel geboekt hebben op geannuleerde afvaarten van de Nieuw Statendam en de Volendam worden automatisch verplaatst naar een 2021 cruise op de Eurodam in de Middellandse Zee en ontvangen een $100 Onboard Spending Credit per persoon.

Nieuw Statendam en Volendam gasten kunnen ook kiezen om te boeken naar een gelijkwaardige cruise in 2022 tegen het 2021 tarief of ontvangen een Future Cruise Credit van 110% van het betaalde geld dat op de loyaliteitsrekening van de gast zal worden geplaatst.

Gasten die geboekt hebben op een geannuleerde Rotterdam cruise kunnen kiezen voor een gelijkwaardige afvaart in 2022 tegen het 2021 tarief of kunnen kiezen voor een Future Cruise Credit van 110% van het eventueel betaalde geld.

Elke gast op een geannuleerde cruise kan ook een volledige terugbetaling van alle betaalde bedragen aan Holland America Line aanvragen.