Nieuws

Holland America Line neemt Nieuw Statendam in ontvangst

Holland America Line heeft gisteren haar Nieuw Statendam in ontvangst genomen waarmee dit het vijftiende schip in de vloot wordt. De Nieuw Statendam vaart morgen vanuit Venetië naar Civitavecchia (Rome) voor haar Premier Voyage die op 5 december vertrekt.

De overhandiging werd bijgewoond door Orlando Ashford, President Holland America Line, Micky Arison, bestuursvoorzitter Carnival Corporation, Arnold Donald, President en CEO Carnival Corporation en Stein Kruse, CEO Holland America Line Group en Carnival UK. Giuseppe Bono, CEO Fincantiero en verschillende andere hooggeplaatste functionarissen van beide bedrijven waren aanwezig.

“Vandaag viert Holland America Line de toevoeging van de Nieuw Statendam aan onze vloot en het is een trots moment voor alle betrokkenen,” aldus Ashford. Veel dank aan onze partners van Fincantieri en onze eigen teamleden die hard gewerkt hebben om het schip op te leveren dat er nog verbluffender uitziet dan we hadden verwacht. Nieuw Statendam vertegenwoordigt onze voortdurende evolutie van het toevoegen van nieuwe ervaringen terwijl we de eigenschappen behouden waarmee Holland America Line de nummer 1 in premium cruisen is geworden.”

Doopceremonie
Na haar trans-Atlantische oversteek vanuit Civitavecchia brengt de Nieuw Statendam een volledig seizoen door in het Caribisch gebied met cruises vanuit Ft. Lauderdale. De officiële doopceremonie van de Nieuw Statendam vindt plaats op 2 februari in Ft. Lauderdale. Het schip gaat in mei naar Amsterdam, haar thuishaven voor de zomer. Vanuit hier worden cruises gemaakt naar Noord Europa, de Baltische Staten en IJsland. In september worden Middellandse Zee cruises gemaakt vanuit Civitavecchia.

Ultieme uiting
Het 99.202 ton zware schip biedt plek aan 2666 gasten en is de ultieme uiting van het Holland America Line merk. Het schip biedt binnen haar 1377 gastenverblijven speciale staterooms voor gezinnen en alleenreizenden. Een groot deel van het scheepsontwerp is gelijk aan de Koningsdam, het eerste Pinnacle-klasse schip. De Nieuw Statendam heeft exclusieve openbare ruimtes en een eigen stijl gecreëerd door de vooraanstaande hospitality ontwerper Adam D. Tihany en ontwerper en architect Bjørn Storbraaten. Het schip beschikt over grote met licht gevulde ruimtes, visueel drama en weelderige interieurs geïnspireerd op de vloeiende lijnen van muziekinstrumenten.

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

(Zomer)noviteiten

Volgende bericht

Twee prestigieuze onderscheidingen voor Travel Counsellors

Auteur

Sharon Evers

Sharon Evers

"De reisbranche is een interessante branche die nooit stilstaat. En dat is precies waar ik van houd. Ik houd van beweging en ben er graag als de kippen bij als er ontwikkelingen voordoen die ik in elke journalistieke vorm met jullie ga delen."