Holland America Line heeft de boekingen geopend voor het Europese cruiseseizoen van 2022 met cultureel rijke locaties en een nieuwe samenstelling van schepen, waaronder twee schepen uit de Pinnacle-klasse. Van april tot oktober worden tientallen unieke Europa-routes aangeboden – variërend van zeven tot 21 dagen – aan boord van Rotterdam, Nieuw Statendam, Westerdam en Volendam.

Naast trans-Atlantische overtochten van en naar Europa zullen de vier schepen van Holland America Line door heel Europa cruisen met afvaarten die zijn ontworpen om zelfs de meest doorgewinterde reiziger te inspireren. De schepen zullen de Oostzee, de Britse eilanden, de Franse en Spaanse Rivièra, het Iberisch schiereiland, de Middellandse Zee en Noord-Europa inclusief IJsland, Groenland, Noorwegen en de Noordkaap verkennen.

Op 15 oktober 1872 begon Rotterdam I – het eerste schip van Holland America Line – aan haar eerste reis van Rotterdam naar New York. Precies 150 jaar later op 15 oktober 2022, zal Rotterdam VII de stad Rotterdam weer verlaten, wanneer Holland America Line deze historische oversteek opnieuw zal bevaren met een stop bij Plymouth, Engeland; een overnachting in New York City, New York, en dan verder naar Fort Lauderdale, Florida.