Op 7 april 2019 verlaat de Koningsdam na een seizoen in het Caribisch gebied de haven van Fort Lauderdale om koers te zetten naar Europa, waar zij het zomerseizoen zal doorbrengen. Met cruises variërend van negen tot 25 nachten genieten reizigers van al het moois dat de Middellandse Zee te bieden heeft.

Van schilderachtig Santorini, dromerige kustdorpen in de Baai van Kotor tot bruisend Barcelona: de Middellandse Zee is een cruisebestemming bij uitstek. Van 7 april t/m 31 oktober is Civitavecchia (Rome) de thuishaven van het moderne schip de Koningsdam. Vanuit hier doet zij iconische havens zoals Monte Carlo, Napels, Dubrovnik, Valletta (Malta) en Piraeus (Athene) aan. Nieuw dit jaar is dat Kusadasi in Turkije weer wordt bezocht.

Mediterrane Legendes
Tijdens cruises van tenminste negen nachten ontdekken cruisereizigers de legendes van het Middellandse Zeegebied. De Koningsdam vaart van Rome naar Dubrovnik, om daar de gehele dag door te brengen. De reis wordt voortgezet naar de havens van Kotor, Split, Korcula en Kerkira op het prachtige Griekse eiland Corfu. Na een bezoek aan Catania op Sicilië keert de Koningsdam weer terug naar haar thuishaven. Tijdens langere afvaarten worden ook de havens van Ravenna (Italië) en Valletta (Malta) aangedaan. Gasten krijgen tot ’s avonds laat de tijd om het bijzondere eiland Malta te verkennen.

Oude Keizerrijken
Passagiers die van historie houden, zullen de Oude Keizerrijken-cruises ervaren als een droomreis. Na het verlaten van de haven van Civitavecchia (Rome) zet het schip koers naar de havens van Katakolo (Olympia), Piraeus (Athene) en Mykonos. Passagiers brengen een bezoek aan Kudasi in Turkije, de toegangspoort naar één van de meest legendarische steden in de oudheid: Efeze. Na cultuur gesnoven te hebben in Rhodos, Thira (Santorini) en Napels (Pompeï) keren gasten weer terug naar Rome.

Mediterrane Riviera
Met cruises van elf of dertien dagen verkennen passagiers de Mediterrane Riviera. Het schip komt na een dag op zee aan in het Spaanse Cartagena, om haar weg te vervolgen naar het Britse eiland Gibraltar. Ook worden de havens van Malaga, Barcelona, Marseille, Monte Carlo (Monaco) en Livorno aangedaan. Tijdens de 13-daagse reis wordt er ook een bezoek gebracht aan de haven van het karakteristieke Cádiz. De cruises kunnen met elkaar gecombineerd worden tot cruises van 26 dagen.