Het schip Rotterdam VII van Holland America Line vertrok vandaag uit de stad Rotterdam op haar trans-Atlantische oversteek. De vijftiendaagse reis volgt de route van Holland America Line’s eerste schip Rotterdam I, die vandaag exact 150 jaar geleden vertrok vanuit Rotterdam. De overtocht eindigt in New York, met tussenstops in Le Havre, Frankrijk en Plymouth, Engeland.

Om dit jubileum te vieren, nodigde Holland America Line fans uit om naar Cruise Port Rotterdam en de Wilhelminapier te komen voor een feestelijke bijeenkomst aan de kade waar een vertrek werd nagebootst uit vervlogen tijden toen schepen nog met veel tamtam vertrokken. Een floatilla in samenwerking met de Koninklijke Zeil & Roei Vereniging en stoomschepen van het Maritiem Museum begeleidden het schip tijdens de afvaart en feestvierders kregen speciale jubileum zakdoeken uitgedeeld om het schip aan de kade mee uit te zwaaien. De afvaart vond plaats in het bijzijn van Gus Antorcha, de President van Holland America Line, Jeannette Baljeu, Lid Gedeputeerde Staten Provincie Zuid Holland, Boudewijn Siemons COO Port of Rotterdam en Mai Elmar, Executive Director Cruise Port Rotterdam.

New York
“Vandaag is een historische dag aangezien het allereerste schip van Holland America Line 150 jaar geleden zijn eerste reis naar New York begon”, aldus Gus Antorcha (President van Holland America Line). “Vanaf die tijd hebben we immigranten en vakantiegangers, soldaten en vluchtelingen vervoerd en hebben we de reputatie opgebouwd om op een buitengewone manier onze gasten te verwelkomen en voor ze te zorgen alsof we ze thuis onthalen. Deze service en het creëren van bijzondere ervaringen blijft ook de komende 150 jaar lang onze prioriteit.”

Fans van Holland America Line zwaaien het schip uit bij vertrek van Rotterdam naar New York. Foto: Rebekka Mell

Holland America Line
Antorcha sloot zich aan bij hoogwaardigheidsbekleders uit de stad en de haven tijdens een speciale ceremonie die de gedeelde geschiedenis eerde. De overtocht staat in het teken van de geschiedenis van Holland America Line. Zo is er een speciale tentoonstelling gecreëerd, besteden de restaurants aan boord extra aandacht aan het jubileum door bijzondere gerechten te serveren en is er exclusief entertainment. Bij aankomst in New York op 26 oktober worden de festiviteiten voortgezet met een speciaal jubileum optreden in World Stage door Lincoln Center Stage-artiesten.