Nieuws

HomeToGo neemt grootste Amerikaanse concurrent Tripping.com over

HomeToGo heeft onlangs een nieuwe financieringsronde succesvol afgesloten en zijn grootste Amerikaanse concurrent Tripping.com overgenomen. In totaal heeft HomeToGo nu meer dan $150 miljoen opgehaald. Dr. Patrick Andrae, CEO en medeoprichter van HomeToGo, zei in een verklaring: “Ik ben bijzonder trots dat HomeToGo zijn sterkste concurrent Tripping.com slechts drie jaar na het betreden van de Amerikaanse markt al heeft overgenomen. Het gebeurt namelijk niet iedere dag dat een technologiebedrijf uit Europa een gevestigd Amerikaans bedrijf overneemt.”

HomeToGo zal Tripping.com blijven gebruiken als merknaam. HomeToGo zelf heeft, ondanks de recente overnames, zijn al hoge kasreserves meer dan verdubbeld bij het sluiten van de laatste financieringsronde. De huidige investeerders van HomeToGo zijn Insight Venture Partners (lead), Acton Capital Partners, DN Capital en Global Founders Capital. Dankzij de nieuwe investeringen is deze groep onlangs uitgebreid met onder meer Lakestar en Princeville Global.

HomeToGo werd in 2014 opgericht door Wolfgang Heigl, Dr. Patrick Andrae en Nils Regge. Tripping.com en CASAMUNDO zijn onderdeel van HomeToGo. Het in Berlijn gevestigde bedrijf heeft momenteel meer dan 150 werknemers in dienst en is actief in 13 Europese landen, Australië, Mexico, Brazilië, Canada, Rusland, Japan, Hong Kong en de Verenigde Staten. De investeerders van HomeToGo zijn Insight Venture Partners, Lakestar, Princeville Global, DN Capital, Acton Capital Partners, Global Founders Capital, Perpetual Insights GmbH en Mojo Capital.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Vorige bericht

LOT Polish Airlines: uitbreiding Schiphol - Warschau

Volgende bericht

Oprichters Belvilla investeren in de booking.com voor taalreizen

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.