Guiness World Records heeft officieel bevestigd dat het 75 verdiepingen tellende, 356,33 meter hoge Gevora Hotel in Dubai, het allerhoogste hotel ter wereld is. Het hotel opende op 12 februari haar deuren.

De bouw van de toren duurde vier jaar en was oorspronkelijk gepland als woongebouw, maar werd onlangs omgebouwd tot hotel met 528 kamers. Het hotel heeft een luxe spa op de 71ste verdieping, een health club en een bubbelbad.

Sinds kort is het mogelijk een dagpas te kopen waarmee gebruik kan worden gemaakt van het 82 meter lange zwembad (inclusief bubbelbad), dat zich op de twaalfde verdieping van het hotel bevindt. De pas, die doordeweeks € 32,50 kost en € 44 in het weekend, biedt ook toegang tot het dek op de 75e verdieping.

Gevora Hotel zegt zich te richten op gezinnen en toeristen die op zoek zijn naar een ontspannen verblijf in downtown Dubai. “Onze gasten zijn op zoek naar een goed bed, een goed kopje koffie en gemak. Het hotel ligt in het centrum van Dubai en wij bieden een service van hoge kwaliteit, in tegenstelling tot veel van de naburige vijfsterrenhotels”, aldus Jairaj Gorsia (General Manager).

“We gaan de markt op met prijzen die iets lager liggen dan het gemiddelde in dit gebied. De kamerprijzen die we zullen bieden, worden beschouwd als zeer concurrerend.” Gemiddelde betaal je € 155 per nacht.

Voorheen was J W Marriott Marquis Dubai (eerder bekend als Emirates Park Towers Hotel & Spa) het hoogste hotel ter wereld. Met een hoogte van 355,35 meter is het ongeveer een meter korter dan de nieuwe recordhouder.