Nieuws

Guiness World Records: Gevora (Dubai) hoogste hotel ter wereld

Guiness World Records heeft officieel bevestigd dat het 75 verdiepingen tellende, 356,33 meter hoge Gevora Hotel in Dubai, het allerhoogste hotel ter wereld is. Het hotel opende op 12 februari haar deuren.

De bouw van de toren duurde vier jaar en was oorspronkelijk gepland als woongebouw, maar werd onlangs omgebouwd tot hotel met 528 kamers. Het hotel heeft een luxe spa op de 71ste verdieping, een health club en een jacuzzi.

Sinds kort is het mogelijk een dagpas te kopen waarmee gebruik kan worden gemaakt van het 82 meter lange zwembad (inclusief bubbelbad), dat zich op de twaalfde verdieping van het hotel bevindt. De pas, die doordeweeks € 32,50 kost en € 44 in het weekend, biedt ook toegang tot het dek op de 75e verdieping.

Gevora Hotel zegt zich te richten op gezinnen en toeristen die op zoek zijn naar een ontspannen verblijf in downtown Dubai. “Onze gasten zijn op zoek naar een goed bed, een goed kopje koffie en gemak. Het hotel ligt in het centrum van Dubai en wij bieden een service van hoge kwaliteit, in tegenstelling tot veel van de naburige vijfsterrenhotels”, aldus Jairaj Gorsia (General Manager).

“We gaan de markt op met prijzen die iets lager liggen dan het gemiddelde in dit gebied. De kamerprijzen die we zullen bieden, worden beschouwd als zeer concurrerend.” Gemiddelde betaal je € 155 per nacht.

Voorheen was J W Marriott Marquis Dubai (eerder bekend als Emirates Park Towers Hotel & Spa) het hoogste hotel ter wereld. Met een hoogte van 355,35 meter is het ongeveer een meter korter dan de nieuwe recordhouder.

© 2018, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.

1 Comment

  1. […] Guiness World Records heeft officieel bevestigd dat het 75 verdiepingen tellende, 356,33 meter hoge … […]

Vorige bericht

Volledig gerenoveerde ClubHotel Riu Chiclana heropend

Volgende bericht

Oad toilettas bij boeking busreis naar Oostenrijk & Zwitserland.

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.