Nieuws

Hyatt koopt Dream Hotel Group

Deel dit artikel

Hyatt Hotels Corp. heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van Dream Hotel Group voor een (basis)bedrag van 125 miljoen dollar.

Dream Hotel Group heeft meerdere lifestylehotels onder de vlaggen Dream Hotels, Chatwal Hotels en Unscripted Hotels, evenals het merk By Dream Hotel Group. De groep heeft momenteel 24 hotels op stapel staan, waaronder projecten in Las Vegas, St. Lucia en Doha, Qatar.

Volgens Hyatt zal de transactie, die in de komende maanden zal worden afgerond, meer dan 1.700 kamers toevoegen aan haar lifestyle-portfolio. Door de overname zal het aantal kamers van Hyatt in New York City met 30% toenemen, dankzij de toevoeging van de Dream Hotel Group’s Chatwal New York, Dream Downtown en Dream Midtown in Manhattan.

De deal omvat ook hotels in bestemmingen als Nashville; Hollywood, Californië; South Beach; Durham, N.C.; en de Catskills.

Jay Stein, CEO van Dream Hotel Group, zal toetreden tot het Hyatt-team als hoofd van Dream Hotels en zal de integratie van Dream in de Hyatt-groep begeleiden. Daarnaast zal David Kuperberg, Chief Development Officer van Dream Hotel Group, worden benoemd tot hoofd ontwikkeling van Hyatt voor Dream Hotels, terwijl Michael Lindenbaum, COO van het bedrijf, zal worden benoemd tot Hyatt’s Global Head of Operations voor Dream Hotels.

De overname van Dream Hotel Group markeert een voortzetting van Hyatt’s lopende M&A spree, na de overname van Two Roads Hospitality in 2018 en Apple Leisure Group in 2021 en, recentelijk, het smeden van een samenwerkingsovereenkomst met het Duitse Lindner Hotels AG in Europa.


Deel dit artikel

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorige bericht

India heft reisbeperkingen op

Volgende bericht

“Sylvia kan voor verandering zorgen”

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.