Sinds een jaar of twee werken de regio’s waarin de reisbureaus van TUI zich bevinden een stuk nauwer met elkaar samen. Zo ook in de regio Noord-Limburg. Iets wat Sandra Daverveld van TUI Venray toejuicht.

Maar eerst, Venray. Wat is het voor een plaats?
Sandra: “Het is een groot dorp, met veel andere kerkdorpen in de omgeving. Dit reisbureau trekt niet alleen mensen uit Venray aan, maar we hebben ook klanten uit de omgeving. Dat maakt dat we een brede klantenkring hebben en we allerlei soorten reizen boeken; van pakket- tot maatwerkreizen. Dat maakt het werken in dit reisbureau ook heel afwisselend en extra leuk.”

Hoe lang werk je al voor TUI?
“Sinds 2015, toen deze winkel werd geopend. Voor die tijd zat er geen TUI-reisbureau in Venray en werkte ik voor D-reizen, daar heb ik ook stagegelopen. Na mijn stage heb ik nog een jaar voor D-reizen gewerkt, daarna ben ik bij TUI Venray begonnen. Werken op een TUI-reisbureau of bij het oude D-reizen is een wereld van verschil, dat merkte ik meteen. Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij TUI. Destijds startte ik samen met twee andere collega’s, die net als ik geen ervaring hadden bij TUI. Dat was spannend en uitdagend, maar ook erg leuk. We hadden veel aan elkaar, maakten samen de systemen eigen.”

Omdat dit gesprek gaat over de regio Noord-Limburg, schuift ook Anjes Peters (Retail Regional Manager bij TUI) aan. Hoe lang werk jij al voor TUI?
Anjes: “Ik ben nu zo’n twee jaar regiomanager voor Brabant en Noord-Limburg. Hiervoor werkte ik bij VakantieXperts de Planeet in Nijmegen, maar toen onze winkel werd verkocht aan D-reizen ben ik bij TUI terechtgekomen. Ik dacht: als ik dan toch voor een grote reisorganisatie moet gaan werken, dan doe ik dat liever voor de grootste en dat is TUI. Ik ben ook heel blij met deze keuze. TUI biedt een superfijne werkomgeving. Ik startte in de winkel van TUI Nijmegen en ben inmiddels doorgegroeid tot regiomanager Brabant en Noord-Limburg; dat zijn zes winkels en ruim dertig collega’s.”

Lees meer in Travelpro mei 2023.