Nieuws

Immigratiekaart Curaçao vanaf 1 oktober uitsluitend digitaal

Deel dit artikel

De immigratiekaart voor Curaçao, die verplicht is voor bezoekers om in te vullen, is vanaf 1 oktober aanstaande uitsluitend digitaal verkrijgbaar. Het moet onder andere zorgen voor een vlottere reiservaring.

“We zijn trots dat we als een van de eerste Caribische bestemmingen het formulier vanaf 1 oktober online kunnen aanbieden”, aldus Muryad de Bruin (Regional Manager Europe voor Curaçao Tourist Board). Invullen van de immigratiekaart kan via de website van Curaçao Tourist Board. 

Lees ook: Video – Curaçao  draait goed op de Nederlandse markt.

Het gebruik van de digitale kaart brengt volgens De Bruin een groot aantal voordelen met zich mee. Zo hoeft een reiziger geen fysieke immigratiekaart meer in te vullen en is het voor luchtvaartmaatschappijen ook makkelijker, omdat ze de papieren immigratiekaarten niet hoeven aan te schaffen.

De Immigratiediensten zullen volgens De Bruin gaan zorgen voor naadloze aankomstprocessen en de informatie van elke reiziger die Curaçao bezoekt zal beschikbaar zijn voordat hij aan zijn reis begint. Dit zal leiden tot een constante update en een grotere nauwkeurigheid van de gegevens. De Bruin: “Als klap op de vuurpijl zal deze papierloze aanpak bijdragen aan het creëren van een groenere omgeving.”


Deel dit artikel
Vorige bericht

Weg van de Massa schiet Thomas Cook omboekingen voor

Volgende bericht

Oplichters proberen te profiteren van faillissement Thomas Cook Group

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.