CoronavirusNieuws

In Amerika stopt Expedia met de verkoop van China

Deel dit artikel

In Amerika is Expedia voorlopig gestopt met het aanbieden van vliegtickets naar en accommodaties en excursies China. Ook het boeken van vliegtickets vanuit China naar Amerika is niet meer mogelijk. De online travel agent heeft zijn leveranciers via een e-mail op de hoogte gebracht dat het in Amerika vooralsnog stopt met de verkoop van alle op China gebaseerde producten.

Ook Orbitz.com en Travelocity, dochterondernemingen van de Expedia Group, zijn gestopt met het verkopen van ‘China’. Wie op de Amerikaanse website van Expedia probeert een vliegticket of hotel in China te boeken, ziet nadat de zoekopdracht wordt gegeven opeens een alternatieve stad als bestemming. Op de Nederlandse website van Expedia is het nog wel mogelijk om vliegtickets en hotelovernachtingen in China te boeken.

Expedia heeft er voor gekozen vooralsnog geen China aan te bieden via de Amerikaanse website, aangezien de Verenigde Staten een negatief reisadvies heeft uitgevaardigd voor reizen naar China. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op Wuhan na geen negatief reisadvies uitgevaardigd, maar adviseert om alleen naar China te reizen wanneer dat noodzakelijk is.

Eric Hart (Chief Financial Officer Expedia) liet onlangs in een conference call over de financiële rapportage aan diverse media weten dat de Expedia Group verwacht dat het coronavirus een negatieve impact zal hebben op de resultaten van Expedia. Ook werd er geconcludeerd dat de tegenslag voor de reissector als gevolg van de uitbraak van het coronavirus zich verder dan Azië-Pacific had verspreid.


Deel dit artikel
Vorige bericht

Schnitzel Index: wintersportlunch steeds duurder

Volgende bericht

Bentour organiseert studiereis naar Turkije

Auteur

Arjen Lutgendorff

Arjen Lutgendorff

Arjen is in januari 2007 aan de slag gegaan bij TravelPro als redacteur. Na een toeristische en journalistieke opleiding heeft hij zijn plek gevonden bij het reisvakblad van formaat.