De Indiase hoofdstad New Delhi en tal van andere grote steden behoren tot de in totaal 75 districten in het land die tot 31 maart zullen worden afgesloten als reactie op het coronavirus.

De maatregelen verlengen de initiële veertien uur durende vergrendeling, die op zondag in werking is getreden. Naast New Delhi gaan ook grote steden als Mumbai, Bangalore, Pune, Hyderabad en Kolkata in lockdown, wat betekent dat miljoenen werknemers in de technologie- en financiële sector de rest van de maand gedwongen zullen zijn om thuis te werken.

Volgens deze officiële persvoorlichtingsdienst van India zullen in deze districten alleen essentiële diensten operationeel zijn. Alle winkels, commerciële instellingen, fabrieken, werkplaatsen, kantoren, markten en gebedshuizen worden gesloten en bussen en metro’s tussen staten worden opgeschort. Verschillende districten – waaronder de financiële hoofdstad van Mumbai – handhaven nu een reeds bestaande wet die een samenkomst van vier of meer mensen strafbaar stelt.

Beleggen in vastgoed? Beleggingspanden.nl is hét vastgoedportaal voor wie in vastgoed wil beleggen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe beleggingspanden.